Υεμένη: Εικοσιπέντε στρατιώτες νεκροί σε ενέδρα σιιτών ανταρτών Χούθι

15
0
SHARE

Τουλάχιστον 25 άνδρες των ένοπλων δυνάμεων της κυβέρνησης της Υεμένης, που υποστηρίζονται από τη Σαουδική Αραβία, σκοτώθηκαν χθες  κατά τη διάρκεια επίθεσης που εξαπέλυσαν σιίτες αντάρτες Χούθι στη βόρεια επαρχία Σαάντα, δήλωσε αξιωματικός του στρατού στο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Οι Χούθι "έστησαν ενέδρα σε μονάδες των ένοπλων δυνάμεων που προωθούνταν (…) στην περιοχή Κάταφ, στο ανατολικό τμήμα της επαρχίας", εξήγησε ο αξιωματικός, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί. Πρόσθεσε ότι 25 στρατιώτες σκοτώθηκαν, δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν και πολλοί αιχμαλωτίστηκαν από τους αντάρτες.

Ο Χάντι Τάρσαν, ο κυβερνήτης της επαρχίας Σαάντα, επιβεβαίωσε ότι εκτυλίσσονταν σφοδρές συγκρούσεις στην περιοχή Κάταφ για τρίτη συνεχόμενη ημέρα. Σύμφωνα με τον Τάρσαν, ο στρατός έστειλε ενισχύσεις για να υποστηρίξουν τις μονάδες του στις εχθροπραξίες.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις προσπαθούν να προελάσουν στην επαρχία Σαάντα, προπύργιο των Χούθι, οι οποίοι υποστηρίζονται από το Ιράν, όμως αντιμετωπίζουν σθεναρή αντίσταση. Μέρος της επαρχίας, που θεωρείται οχυρό του κινήματος των σιιτών ανταρτών, γειτονεύει με τη Σαουδική Αραβία.

Το βασίλειο τέθηκε επικεφαλής μιας στρατιωτικής συμμαχίας αραβικών κρατών που επενέβη στον πόλεμο στην Υεμένη τον Μάρτιο του 2015 για να βοηθήσει την διεθνώς αναγνωρισμένη, εξόριστη κυβέρνηση του προέδρου Αμπντ Ράμπου Μανσούρ αλ Χάντι μπροστά στην ταχύτατη προέλαση των Χούθι. Η κατάσταση στα μέτωπα έκτοτε όμως δεν έχει μεταβληθεί σημαντικά.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

4ce6abd595fc86bd7ce6d23ddb1d3054 Υεμένη: Εικοσιπέντε στρατιώτες νεκροί σε ενέδρα σιιτών ανταρτών Χούθι

Article source: SigmaLive – Read more..

LEAVE A REPLY