Τι συμβουλεύει ο Συνδ. Καταναλωτών για τα μεταχειρισμένα οχήματα

11
0
SHARE

Συστάσεις Συνδέσμου Καταναλωτών για εισαγωγή μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Σε συστάσεις προς το καταναλωτικό κοινό σχετικά με εισαγωγή μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, προβαίνει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών με αφορμή καταγγελία που δέχθηκε για παραπλανητική ένδειξη χιλιομέτρων σε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο πολυτελείας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, μεταχειρισμένο αυτοκίνητο πολυτελείας το οποίο έφερε ένδειξη κατά την τελευταία συντήρησή του, service, με 82 656 μίλια, δηλαδή 133 000 χιλιόμετρα, κατά την πρώτη εγγραφή του στην  Κύπρο από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών έφερε ένδειξη 59 700 χιλιόμετρα.

 Ο Σύνδεσμος συμβουλεύει όπως:

Πριν την αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου οι καταναλωτές να ζητούν πάντοτε γραπτώς το ιστορικό συντήρησης του αυτοκινήτου ώστε να γνωρίζετε την πραγματική κατάσταση του αυτοκινήτου που σκοπεύουν να αγοράσουν.

Να ζητείται πάντοτε και πάλι γραπτώς, από έμπειρο και εξειδικευμένο μηχανικό, πιστοποίηση της μηχανικής και ηλεκτρικής κατάστασης του αυτοκινήτου, όπως επίσης και τυχόν εμπλοκής του σε ατύχημα, ενώ η επίσημη αντιπροσωπεία μπορεί να συμβουλεύσει για το ιστορικό του αυτοκινήτου.

Ειδικά για μεταχειρισμένα από την αγγλική αγορά, ο Σύνδεσμος συστήνει την λήψη των αριθμών εγγραφής και την αναζήτηση μέσω των αριθμών αυτών στο διαδίκτυο για λήψη βασικών πληροφοριών του συγκεκριμένου αυτοκινήτου.

Τέλος ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών, εκτιμά ότι το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με την καταγραφή της ένδειξης χιλιομέτρων κατά την εκφόρτωσή τους στο λιμάνι, ώστε να μπορεί εύκολα να διαπιστωθεί κατά πόσο η αλλοίωση της ένδειξης των χιλιομέτρων έγινε στη χώρα εξαγωγής ή μετά την εισαγωγή τους στην Κύπρο.

baa3a55defcb18e6c7e5e06246ee4ad7 Τι συμβουλεύει ο Συνδ. Καταναλωτών για τα μεταχειρισμένα οχήματα

Article source: SigmaLive – Read more..

LEAVE A REPLY