Έξω από το Υπ. Παιδείας για τα τετράμηνα σήμερα η ΠΣΕΜ

10
0
SHARE

«Μαύρα σύννεφα» πυκνώνουν στο χώρο της παιδείας με φόντο τις εξετάσεις τετραμήνων που σκοπεύει να εφαρμόσει το Υπουργείο Παιδείας από τη νέα σχολική χρονιά.

Η ΠΣΕΜ θέλοντας να στείλει ηχηρό μήνυμα ότι δεν θα δεχτεί να μετατραπούν τα σχολεία σε κέντρα βαθμοθηρίας και εξετάσεων, καλεί όλους τους μαθητές στις 10:30 το πρωί σε μαζική κινητοποίηση, έξω από το Υπουργείο.

Τη δυσαρέσκεια τους για την κινητοποίηση της ΠΣΕΜ εκφράζουν Συνομοσπονδία Μέσης Εκπαίδευσης, Οργανωμένοι Γονείς και Παιδοβουλή.

Λύπη για την απόφαση της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών εκφράζει και το Υπουργείο Παιδείας το οποίο ενημερώνει ότι όσοι μαθητές συμμετάσχουν στην διαμαρτυρία θα πάρουν απουσίες.

Σε ανακοίνωση του το Υπουργείο σημειώνει ότι η ΠΣΕΜ προχωρεί σε τέτοιου είδους κινητοποιήσεις παρά το γεγονός ότι στις 8 Φεβρουαρίου, υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση, όπου αναμένεται η κατάθεση των απόψεων και εισηγήσεων όλων των εμπλεκόμενων φορέων,  συμπεριλαμβανομένων και των μαθητών.

Το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι τέτοιες ενέργειες, το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να προκαλούν αναστάτωση στον μαθητικό κόσμο.

Στην πορεία διαμαρτυρίας προτίθεται να συμμετάσχει και η Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσεων.

Βασικά αιτήματα της ΠΟΦΕΝ είναι η μείωση των ενοικίων, η μείωση των διδάκτρων σε ιδιωτικά πανεπιστήμια και η επιστροφή στα επίπεδα του 2012 της φοιτητικής χορηγίας.

Σε μία προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης συναντήθηκε χθες με μέλη της ΠΟΦΕΝ.

Αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής στην οποία θα συμμετέχει και η ΠΟΦΕΝ για συζήτηση των κριτηρίων που διέπουν τη φοιτητική μέριμνα.

Σε ανακοίνωση της η ΠΟΦΕΝ αναφέρει ότι θεωρεί τη σύσταση επιτροπής ως ένα βήμα, όχι όμως και ως ικανοποίηση των αιτημάτων της.

ababc4b7aaf5c752965f5ff1c0e26803 Έξω από το Υπ. Παιδείας για τα τετράμηνα σήμερα η ΠΣΕΜ

Article source: SigmaLive – Read more..

LEAVE A REPLY