Προδρόμου: Η Λουτ δεν έθεσε θέμα κοινής συνάντησης με Ακιντζί

9
0
SHARE

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, είχε απόψε (3/2) συνάντηση, στο Προεδρικό Μέγαρο, με την Ειδική Σύμβουλο του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό, κα Τζέιν Χολ Λουτ.

Μετά την συνάντηση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «ήταν μια καλή συνάντηση, παραγωγική, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν σκέψεις, με σκοπό πάντοτε την διαμόρφωση των όρων αναφοράς που χρειάζονται για να ξεκινήσει  ξανά η διαπραγμάτευση.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει και αύριο συνάντηση, στις 4.30 το απόγευμα, με την κα Λουτ».

Ερωτηθείς αν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα από την αποψινή συνάντηση, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «είναι μια παραγωγική διαδικασία, γίνεται συζήτηση εποικοδομητικά, όμως, η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη».

Σε ερώτηση αν η κα Λουτ μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κάποια πρόσκληση από τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας για συνάντηση των δύο ηγετών, ο Εκπρόσωπος απάντησε αρνητικά.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής, κ. Ανδρέας Μαυρογιάννης, θεάθηκε να φεύγει από το Προεδρικό Μέγαρο κατά την διάρκεια της συνάντηση και να επιστρέφει λίγη ώρα αργότερα, και ερωτηθείς αν προσκομίστηκαν επιπρόσθετα έγγραφα στην συνάντηση, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «όχι, αυτά είναι τα θέματα της προετοιμασίας του Προέδρου. Γίνεται μεθοδική προεργασία πάνω σε όλη την ιστορία των διαπραγματεύσεων, διότι μιλάμε για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Είναι λογικό ο Πρόεδρος να έχει τα έγγραφα, τα αρχεία του τα οποία συμβουλεύεται».

Σε ερώτηση αν η αυριανή συνάντηση του Προέδρου με την κα Λουτ μπορεί να φέρει ένα αποτέλεσμα, ώστε να κωδικοποιηθούν οι όροι αναφοράς και αν πλέον βρισκόμαστε πιο κοντά στην συνομολόγηση των όρων αναφοράς,  ο Εκπρόσωπος είπε ότι «θα δούμε αύριο».

Κληθείς να πει αν η κα Λουτ έφερε μαζί της κάποιες ιδέες, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «η κα Λουτ έρχεται και ανταλλάζει σκέψεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι από τις τρεις ώρες που διήρκησε συνολικά η συνάντηση η δυόμισυ ήταν σε τετ α τετ του Αναστασιάδη με την κυρία Λουτ.

Για «Μπαρμπαρός»

Οι Αρχές της Δημοκρατίας προβαίνουν στα απαραίτητα διαβήματα εκεί όπου υπάρχουν παρατυπίες, είπε απόψε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Πρόδρομος Προδρόμου, κληθείς να σχολιάσει τις κινήσεις του «Μπαρμπαρός».

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, και κληθείς να σχολιάσει ότι το τουρκικό πλοίο «Μπαρμπαρός» βρίσκεται εντός του οικοπέδου 9 της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε ότι «η πάγια πρακτική μας είναι να μη σχολιάζουμε πού μετακινούνται τα τουρκικά πλοία.

Όπου υπάρχουν παρατυπίες λαμβάνονται τα μέτρα από τις Αρχές της Δημοκρατίας και γίνονται τα απαραίτητα διαβήματα», είπε ο κ. Προδρόμου.

e34f54b6de2484e03ac19d6a4d2b4f30 Προδρόμου: Η Λουτ δεν έθεσε θέμα κοινής συνάντησης με Ακιντζί

Article source: SigmaLive – Read more..

LEAVE A REPLY