Στο Βουκουρέστι για το άτυπο Συμβούλιο ΕΕ μεταβαίνει ο ΥΠΕΞ

15
0
SHARE

Στο Βουκουρέστι για να λάβει μέρος στο Άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ μεταβαίνει ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης την Πέμπτη το πρωί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, οι εργασίες του Συμβουλίου αρχίζουν την Πέμπτη και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή.

«Κατά τις εργασίες του Άτυπου Συμβουλίου, οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για μία σειρά ζητημάτων που αφορούν στις εξωτερικές σχέσεις της ΕΕ. Τα θέματα που θα συζητηθούν κατά την πρώτη ημέρα εργασιών είναι η Ανατολική Εταιρική Σχέση, η κατάσταση και οι εξελίξεις στην Βενεζουέλα και οι  τελευταίες εξελίξεις στο Συριακό», αναφέρεται.

Τη δεύτερη μέρα, προστίθεται, «θα γίνει ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με τις σχέσεις ΕΕ – Κίνας.  Η συζήτηση για την Κίνα θα συνεχισθεί και στην τελευταία ενότητα του Άτυπου Συμβουλίου, που διεξάγεται κατά παράδοση με τη συμμετοχή και των Υπουργών Εξωτερικών των υποψηφίων για ένταξη χωρών».

Το πρωί της Παρασκευής, ο κ. Χριστοδουλίδης θα συμμετάσχει σε συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ).

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα επιστρέψει στην Κύπρο το βράδυ της Παρασκευής.

21c95e5c100114a4f501f7e091c4589d Στο Βουκουρέστι για το άτυπο Συμβούλιο ΕΕ μεταβαίνει ο ΥΠΕΞ

Article source: SigmaLive – Read more..

LEAVE A REPLY